Politica de confidențialitate

+40731990129 (L-D 8-20)
Puteți cumpăra cu minim 6 ore înainte

Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. SNTFC CFR Călători se angajează în fața utilizatorilor/clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane neautorizate și să le utilizeze strict pentru desfășurarea relației de afaceri dintre client și SNTFC CFR Călători.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, SNTFC CFR Călători SA are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.

Tipurile de informații colectate vor varia în funcție de activitate și scopul colectării acestora, respectiv:

· prin înregistrarea ca utilizator al serviciului "Cumpărare bilete CFR Online", informarea utilizatorilor/clienților privind situația contului lor de pe www.cfrcalatori.ro, confirmarea, evoluția și starea tranzacțiile online efectuate și întreaga corespondență legată de acestea, respectiv prin e-mail (datele necesare efectuării călătoriei/biletul) și prin SMS (ID bilet și sumă),

· emiterea facturii electronice pentru biletele CFR achiziționate online din contul utilizatorului care a cumpărat biletul, în baza introducerii de către acesta, pe proprie răspundere, a datelor obligatorii de facturare,

Prin oferirea acestor date vă dați consimțământul liber exprimat și în mod neechivoc ca toate datele dvs. cu caracter personal să fie stocate în baza noastră de date, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către SNTFC CFR Călători SA, afiliații și colaboratorii acestora pentru desfășurarea și/sau derularea de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului (acest site folosește cookie-uri), cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Informațiile pe care ni le furnizați vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preîntâmpina încălcarea securității, a legii și a termenilor noștri contractuali.

Datele dumneavoastră cu caracter personal colectate de SNTFC CFR Călători nu vor fi divulgate niciodată unei companii terțe care intenționează să le folosească în scopuri de marketing direct, dacă dumneavoastră nu v-ați dat în mod expres consimțământul în acest sens.

SNTFC CFR Călători SA poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de curierat, servicii de marketing, servicii bancare/de plăți electronice (SNTFC CFR Călători SA nu are acces și nu stochează datele cardurilor sau ale conturilor bancare), furnizorii de servicii informatice care se ocupă de aplicațiile online de vânzare a legitimațiilor de călătorie, platforma pe care funcționează site-ul și de aplicația mobilă etc.,

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către autoritățile și instituțiile publice abilitate (Parchet, Poliție, Instanțele judecătorești, etc.), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate .

SNTFC CFR Călători SA nu promovează transmiterea de mesaje electronice nesolicitate sau nelegate de serviciile oferite (SPAM).

SNTFC CFR Călători SA se obligă să aplice, în legătură cu datele personale ale utilizatorilor/clienților săi măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea respectivă comportă transmisii de date în cadrul unei rețele, precum și împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală. SNTFC CFR Călători SA ia toate măsurile necesare pentru a monitoriza și pentru a limita accesul angajaților săi direct la baza de date, conform reglementărilor legale în vigoare.

Prin citirea prezentelor termene și condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Dacă aveți orice întrebare despre modul în care datele dumneavoastră sunt utilizate, sau dacă unele din datele dumneavoastră sunt incorecte, puteți înainta către SNTFC CFR Călători SA o cerere scrisă, datată și semnată la adresa Bd. Dinicu Golescu nr. 38, Etaj 4, Sector 1, București, Romania, Cod 010873 sau prin fax +4021319.03.39 sau pe e-mail către RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro. În cerere se va preciza dacă se dorește ca informațiile să fie comunicate la o anumită adresă (chiar și e-mail) sau printr-un serviciu de corespondență care să asigure predarea numai personal.

SNTFC CFR Călători SA va comunica măsurile adoptate/informațiile solicitate în termen de 30 zile de la data primirii cererii.

Mai mult decât atât, precizăm că orice încercare de a accesa, utiliza, modifica datele personale ale altui utilizator este strict interzisă, fiind pedepsită de lege contravențional sau penal, după caz.

SNTFC CFR Călători SA nu răspunde pentru defecțiuni sau funcționări eronate ale sistemelor informatice gestionate de o terță firmă de găzduire care pot periclita securitatea bazei de date care conține date cu caracter personal.

În cazul în care, ulterior înregistrării, doriți să ștergem informațiile personale pe care le-ați furnizat în cadrul aplicației "Cumpără bilete CFR online", această modificare se efectuează din profilul de utilizator (aflat pe bara albastră de sus în pagina de start) accesând secțiunea Contul meu și apoi sub-meniul Anonimizare cont.

Dacă alegeți această opțiune, datele dumneavoastră vor fi anonimizate și nu veți mai avea acces la datele și contul dumneavoastră.